Blanda hermesetas lättströ, havregryn, vetemjöl, kanel och strö över äppelskivorna. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter tills det blivit fin färg. 1 dl havregryn
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. Blanda nu samman allt till en smidig deg och lät spänna av 5-10 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader tills de fått fin färg (10-12 minuter). 3 dl havregryn
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Då fick jag idéen att istället göra en kaka med päron och kardemumma. Kakan tog jag sedan med mig till ett styrelsemöte och den verkar ha varit uppskattad
Kontrollera med en provsticka att kakan är genomgräddad. Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 liter. Mät upp mjöl, socker, bakpulver och ingefära i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.