Låt såsen koka ihop och smaka av med salt och peppar. Vitvinssås med spenat. salt och nymalen vitpeppar. Pensla rödingen med rapsolja och krydda med salt och peppar
Rödingfilé. Mixa såsen med stavmixer och smaka av med citronsaft, cayennepeppar och salt. Häll i grädde och crème fraiche och värm tills det precis börjar koka
Grillen är förhoppningsvis redan tänd så gör ett litet paket med spån och lägg på kolbädden. Låt kolbädden vara täckt av sot så att inte värmen blir så direkt, stäng locket och få igång en rejäl rök
Ställ åt sidan medan du pocherar äggen och göra såsen. Vilken underbar upplevelse att få vara med om. Diesel och jag var förbi en bondgård Nysveds Gård (klick) ute på ”vår ö” när Daniel åkte ut till havs och fiskade
Smörstekt rödingfilé. Hemma i frysen hade jag lite spenat så därför fick det bli en spenatsås till den som jag kryddade upp med lite färsk citron och sedan serverades allt med pressad potatis
Rödingfilé är supergott tillsammans med lite löjrom. Halstrad rödingfilé. Servera med kokt potatis eller som här tillsammans med ett par rårakor, bräserad fänkål och lite vitvinssås med gräslök
Dill- och gräddkokt rödingfilé. Men även om det kanske inte var världens bästa arbetsplats så fick jag en chans att arbete med fantastiska råvaror som renfilé och fjällröding från trakten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.