Skär morotskakan i 20 bitar. Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en bakform. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt
Klicka på sylt medan kakorna är varma. 100 g sockerfri hallon- eller aprikossylt. Arbeta snabbt ihop mjöl, Hermesetas lättströ, vaniljsocker och margarin tills blandningen liknar brödsmulor
Servera gärna plättarna och blåbärssylten med en klick grädde. Receptet är utan konserveringsmedel och om sylten skall förvaras under längre tid kan den frysas
De här kakorna kan man beskriva som små drömmar med smak av kardemumma. -). Den här typen av kakor går verkligen utmärkt att göra sockerfria bara genom att byta ut socker mot sötningsmedel, dock kan man ju fundera på hur bra vetemjöl är om man ska vara helt ”sockerfri”… Men det blir i alla fall lite bättre
Medan du väntar på att kakan ska bli färdig så kan du börja med att göra glasyren. Börja med att riva morötterna, riv lite extra så du har till garnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.