This post "Mjölksyradegrönsaker" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog. Ekologiskt odlat är alltid att föredra vid fermentering av grönsaker
Kursen hölls av en man som försörjer sig på att odla ekologiska grönsaker och mjölksyra dem. Det är enkelt men kanske lite tidskrävande att mjölksyra grönsaker
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt. Koka linserna i 10 minuter. Hacka zucchini och morot i ca 0,5 cm i diameter och paprikan i lite större bitar
Häll lagen het över grönsakerna och sätt på lock. Lägg i resten av grönsakerna och koka i 3 minuter till. Grönsakerna behöver stå och dra 1 dygn innan de serveras
Något som är otroligt gott är rostade grönsaker. Plocka fram dina favoritgrönsaker, skär dem i bitar, häll på lite olja, salta, peppra och rosta dem i ugnen (eller på folie över grillen) på 225 grader
Skär grönsakerna i skivor, varva dem i en ugnsfast form. Jag har infört att alla i familjen får välja mat varsin dag och då också laga den eller hjälpa till, beroende på ålder
Här är ett enkelt recept på MjölksyradeGrönsaker från Finlandssvenska TV-programmet Strömsö. Förr mjölksyrades mycket grönt på hösten, så det fanns förråd att ta av under vintern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.