Blanda sedan ihop ägget och mjölet med smörsockret till en deg. Nagga med en gaffel. Vill du ha mnöster i chokladen så kan du dra med en gaffel då chokaden börjat stelna lite
Kärleksmums medmintglasyr och kokos. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten. Klä en ugnssäker form eller plåt (med hög kant) bakplåtspapper och häll i smeten
Chokladmuffins med kaffesmörkräm och kaffebönor, Vanilj- och fruktmuffins med mörk chokladganache, Chokladmuffins medmintglasyr och körsbär, och slutligen Vanilj- och fruktmuffins med citronglasyr, mynta och choklad
Tycker ändå inte det alltid behöver vara just den klassiska mazarinen med bara mandelmassa och glasyr på, utan man kan variera så himla mycket och få olika smaker, men ändå känna den goda mandelmassesmaken
Så när jag fyllde år häromsistens så var jag så fruktansvärt sugen på chokladmuffins, men i och med att jag hade bakat vetebröd, tårta och bondkakor så tyckte jag att en rejäl mastig muffins kanske skulle ta kål på mina gäster
Smält blockchokladen i mikrovågsugneller i vattenbad tillsammans med pulverkaffet. Häll smeten i väl smord form medlöstagbar botten, klädd med bakplåtspapper
Pricka ytan med en gaffel. Bred på chokladsmeten på mintglasyren. 16 stycken 115 g osaltat smör, lite extra att smörja med 1 1/4 dl socker drygt 3 1/3 dl mjöl 6 1/4 dl florsocker 2-4 msk varmt vatten 1 tsk pepparmintsextrakt några droppar grön karamellfärg 12 rutor riktigt mörk choklad, bruten i bitar Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en 30 x 20 cm stor sockerkaksform och klä den med bakpapper
Vad sägs om att överraska pappan med en härligt kladdig chokladtårta med smak av mint. Mintglasyr. Klä botten på en springform med bakplåtspapper och häll smeten i formen
Smaksätt med pepparmyntsoljan. MINTGLASYR. Garnera med lite citronmeliss. Ringla mintglasyren över tårtan. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24cm i diameter med löstagbar kant
Fyll tryffelringarna medmintglasyren. Blanda mandelmassarivet med matfettet. Gör mintglasyren. Rör ihop till en smidig och porös smet, för hand eller med elvisp
Smält blockchokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad tillsammans med pulverkaffet. Häll smeten i väl smord form med löstagbar botten, klädd med bakplåtspapper
Skär varje längd i 10 bitar och lägg i små pappersformar med snittytan upp. Tryck en grop med ett finger i varje kaka och grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills kakorna fått fin färg i kanterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.