Lägg ½ hönökaka som botten. Stek bacon, skivade champinjoner och strimlad purjolök i en stekpanna. Häll över creme fraiche och låt puttra en stund, smaka av med salt, peppar och en liten skvätt soja
Smörgåstårtan blev nämligen väldigt, väldigt god. I flera andra recept på varm smörgåstårta består fyllningen av bacon och champinjoner, men jag tyckte faktiskt att det blev ännu godare med tonfisk
Det här är en roligare och godare variant av varma mackor och perfekt när man har rester. Jag har tidigare gjort två andra varianter av varm smörgåstårta - en med skinka, zucchini, salami och paprika och en med bacon, svamp och purjolök
Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Skär äpplen, potatis, rödbetor och ättiksgurkor i små tärningar. Blanda ihop detta med löken och blanda i rödbetsspadet och slutligen den vispade grädden
Skiva bacona i små bitar, stek och låt det sedan dra på papper så att fettet försvinner. Rör ihop baccon, med stekta champinjoner, paprika och purjolök i creme fraichen
Smörgåstårtan görs i fyra lager. Lager nr 1. Hacka löken, tomaterna och paprikan och bryn detta. Häll över grädden och låt röran koka en stund, grädden ska kokas in i röran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.