Denna botten blev verkligen superbra. Denna tårta har tre bottnar och så är det blåbärmousse och vaniljkräm emellan och så har jag garnerat med marsipanrosor och hyvlad choklad
Jättegod och matig soppa med mycket smak. 6 pers1 msk smör1 gul lök1 vitlök solo2 msk tomatpuré1 förp krossade tomater12 dl vatten1 hönsbuljongtärning2 lagerblad1 tsk basilika1 tsk oregano1 tsk timjansalt, peppar1 liten palsternacka2 morötter2 potatisar1 purjolök2 dl ärtor400 g köttfärs4 dl spaghettiLåt hackad lök och vitlök svettas lite i smöret och rör ner tomatpurén
Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak. ). Här kommer en glutenfri mjuk pepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra
En riktig mustig höstgryta så här mitt i sommaren är perfekt. ). Supergod iaf. 6-8 port1,5 kg nötkött i grytbitar2 skivade gula lökarsmörsalt, peppar, grillgrydda2 flaskor porter2 msk tomatpuré2 lagerblad1 köttbuljongtärning1 msk soja3 msk svartvinbärsgelé1 tsk timjan6 krossade enbär2 dl grädde250 g minimorötter1 brk hela champinjoner1 liten brk syltlökarBryn köttet och löken i smör och krydda
Superenkelt och fort går dessa potatisar. Perfekt om man är 2-4 personer, dessutom gooda. ). 4 port225 grader800 g potatis½ dl olja2-3 vitlöksklyftorsalt, pepparbasilka, timjanSkala och skiva potatisen tunt, gärna med en matberedare
En riktig god rätt med sting i. Jag använde jumboräkor, tycker dom passar bra i matlagning. 4 port1 gul lök1 vitlöksklyfta250 g färska champinjoner1 msk smör1 paprika1 chilifrukt2 dl creme fraiche1 burk krossade tomater1 msk tomatpuré1 fiskbuljongtärning500 g skalade räkorsaltpeppartimjancayennepepparpaprikapulverBryn finhackad lök och vitlök i lite smör, tillsätt sedan delade champinjoner och fräs tills allt vatten är borta
Klassiska mockarutor kan aldrig gå fel. ). Har rejält med kaffe i glasyren då jag tycker om den smaken. 40 st175 grader200 g smält margarin4 ägg4 dl socker1 msk bakpulver1 ½ msk vaniljsocker5 msk kakao2 dl mjölk6 dl vetemjölGlasyr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.