mördegskaka,. Nyp ihop smöret med salt, florsocker och vetemjöl till en deg. mördegskaka,. Forma dem till igelkottar med en smal nos och rund kropp, enligt bilden
)Fyll med vad du gillar eller det du har hemma. Som här fyllde jag med Tropiksylt. Ta ut med mått (7-8 cm i diameter) runda kakor. Lägg på bakplåtsklädd plåt och grädda i 175º ca 12 minPudra rikligt med florsocker på de varma kakorna
Mördegakakor med Kardemumma är riktiga måndagskakor. Men jag älskar kardemumma och det känns som en lyx jag har råd med, en lyx min kropp inte mår dåligt av, att ta en liten mördegskak till måndag, eller onsdagskaffet då och då
Om så är fallet så kanske dessa kakor, bakade med både vete- och majsmjöl, vara något. Majsmjölet bidrar inte med så mycket smak, mest med en liten annan konsistens mot vanliga mördegskakor som endast innehåller vetemjöl
1150-175 g mörk chokladHacka smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna och äggulan tills det blir en deg. Lägg sedan degen i kylen i plastpåse eller täck med folie i cirka 30 minuter. 1Klä en form cirka 25x25 cm med bakplåtspapper. 1Låt degen vila kallt övertäckt med plast i minst 30 minuter
God fredag, gott folk. I afton packar vi bilen och drar mot Umeå. Det är dags för vår traditionella julshoppinghelg så vi lämnar pojkarna hos syrran och checkar in på hotell
Rör smör, socker, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt äggen, ett i taget och gör ordentligt. Blanda mjöl och bakpulver och arbeta samman allt till en smidig mördeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.