Bred ut första fyllningen över brödet. Skiva äggen ocg lägg dom i en cirkel innanför skinklagret. förtsätt ocg lägg dit räkorna så att de täcker tårtan, salladen ska inte synas under räkorna
Lägg på nästa lager Hönökaka så att skarvarna ej kommer på samma ställe som de förra. Blanda allt som ska vara i fyllningen, löken ska hackas fint eller rivas
Fördela hälften ägg, lax och dill ovanpå. Fördela dem och hackad dill över osten. Bred resten av majonnäsröran till fyllning 1 och 3 över hela brödskivan och fördela ägg, lax och dill över
Jag gjorde grunden av tårtan kvällen innan den skulle ätas för att låta den suga åt sig av de olika lagren för att sedan dekorera den dagen efter med fräscha tillbehör till toppningen
Fördela över brödet. Recept - Smörgåstårta - Smörgåstårtslängd. Fördela över brödet. Lägg ihop smörgåstårtan dagen innan och dekorera strax innan servering
Värm mjölken och oljan till 37 grader och lös upp lite av jästen i spadet häll i resten av vätskan samt de avsvalnade havregrynen, sirapen, salt och brödkryddor gör en deg som inte är allt för fast stjälp upp i 2 smörade och mjölade sockerkaksformar eller i en mindre långpanna låt degen jäsa i ca 40 min och grädda sedan i 175 grader mellan 40 min och en timme (allt beror på ugn och vad du använder för form) dela sedan de svala bröden på tre bottnar. Fyllning 1 läggs på första botten, lägg på nästa botten. 2 pkt philadelphia ost (den lilla förpackningen eller 1 stor)
Finfördela kavringen i matberedare eller riv den. Blanda brödsmulorna och margarinet. Häll blandningen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter
Vi i familjen firade min stora tjej och jag hade inte riktigt bestämt vad jag skulle göra för gott. Det skulle vara något utan kött och något hon tycker om, det skulle räcka till många och i sista stund kom jag på att jag kanske skulle slänga ihop en smårgåstårta
Lägg ½ hönökaka som botten. Stek bacon, skivade champinjoner och strimlad purjolök i en stekpanna. Häll över creme fraiche och låt puttra en stund, smaka av med salt, peppar och en liten skvätt soja
Fördela på första botten. Rör ihop med mimosasalladen och fördela på tredje botten. Fördela resten av majonnäs och crème fraiche blandningen där det behövs
Fyllningen kunde för min del smakat lite mer, men som grundröra är den riktigt bra. Den här har fina smörgåstårtan har jag helt på eget bevåg snott från fina Kryddburkens sida
Veckorna, framför allt helgerna, går så fort, snart är det jul. Jag har tidigare gjort två andra varianter av varm smörgåstårta - en med skinka, zucchini, salami och paprika och en med bacon, svamp och purjolök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.