Blanda samman mandel, choklad, mjöl, bakpulver och lavendelblommor. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar med ugnsluckan på glänt tills ugnen kallnat
Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten)
Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Skorpor till utflykten proppade med nyttigheter som nötter, apelsin och kardemumma. Vi har gjort de här skorporna många gånger tidigare och det är bara att ställa sig och göra en omgång till så att vi har till alla sommarens utflykter
Och det kan ju behövas för jag hittade ett recept på saffransskorpor för evigheter sen och nu har jag äntligen bakat dem och de var verkligen försvinnande goda till en kopp té
Lavendel luktar ju så gott. Passa på nu när lavendeln blommar. Rör ner mjölet och lavendeln. 175 gram smör3 dl socker1 1/2 dl kakao (från Valrhona är bäst)1/4 tsk salt1/2 dl sirap3 ekologiska ägg1 1/2 dl siktat mjöl1 msk lavendelVispa smör och socker luftigt, i med kakao, salt och sirap. 1 msk lavendel
Idag gör jag saffrans skorpor ( Leilas)Jag brukar göra dom varje år. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten)
Super goda skorpor som passar utmärkt till en kopp te eller ett glas saft. Sätt in mitt i ugnen för att torka skorporna, ca 30 minuter med ugnsluckan på glänt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.