Lammytterfilé med potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Eftersom det bara var lilla familjen som skulle äta lamm denna påsk så kändes en lammstek alldeles för stor så jag köpte några finfina lammytterfiléer och gjorde potatisgratäng till
6-8 hg Lammytterfilé. Lägg upp på tallrik 3 morötter ovanpå 4 bitar lammytterfilé, intill en bit potatisterrin och servera Lars-Eriks specialsås (eller annan efter tycke och smak) i separat liten såsskål på tallriken. 6-8 hg Lammytterfilé
700 g Scan Gourmet lammytterfilé. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skiva rotfrukterna och löken tunt. Smörj en ugnssäker form och varva rotfrukterna med osten, salt och peppar
Lammytterfilé, putsa filén. Smält sedan smöret i en traktörpanna och stek potatisen på medelvärme tills den får en trevlig stekyta, ställ sedan åt sidan och återgå till lammytterfilé
1 st lammytterfilé. Borsta kantarellerna rena. Skär dem i mindre bitar och fräs dem under omrörning i en kastrull med lök och smält smör, tills smöret är genomskinligt
700 g Scan Gourmet Lammytterfilé. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skiva rotfrukterna och löken tunt. Smörj en ugnssäker form och varva rotfrukterna med osten, salt och peppar
Påskdagstraditionen att äta lammstek ersattes i år av lammfilé. Är man bara två till middag är det en god ersättning som ju också går bra att tillaga till fler
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 600 g Lammytterfiléer 1 st Vitlöksklyfta 1 tsk Rosmarin 1 tsk Timjan 2 krm Nymald svartpeppar salt Skysås steksky från köttet 2 dl vatten (kokande) 1 dl Rödvin salt och peppar 1 msk Konc oxfond (eventuellt) maizena, majsstärkelse
600 g Scan lammytterfilé. Sätt ugnen på 200°C. Blanda olja, vinäger, timjan, salt och peppar i en bunke. Skölj och borsta potatisen väl och skär dem i mycket tunna skivor i matberedare eller med hjälp av t ex ett rivjärn
Jag har i alla fall fyllt kyl och frys med massa gott från Mathem som vanligt och i fredags så gjorde jag en sådan god lammytterfilé – så mör och god och detta kommer jag göra många gånger till
Lammytterfilè med husets chimichurri och rösti med getostcréme Lammytterfilé för fyra. Söndagens middag bestod av en smakrik ytterfilé från ett lamm som betat i Fryksdalen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.