så jag bakade glutenfriakanelbullar, bara därför Goda kanelbullar, glutenfria sådana, har jag inte ätit (och hur vanliga kanelbullar smakar kommer jag inte mera ihåg)
I år är mina kanelbullarglutenfria. Idag har jag bakat kanelbullar med fiberhusk och jag blev lite smått lyrisk när jag stod där och kavlade degen och den var t om mer lätthanterlig än vanlig bulldeg
-)Läs hela receptet och alla instruktioner innan du startar ditt baguette bak. Jag valde därför att titta in på hemsidor från företag som säljer glutenfria produkter och prova olika recept därifrånRent ekonomiskt är det en höjdare att baka sitt eget bröd
I så fall tycker jag du ska testa den här glutenfria smörgåstårtbotten, som jag är riktigt nöjd med. 50 g jäst3 dl vatten1 tsk flytande honung2 msk rapsolja1 ägg + en extra äggvita5 dl rårismjöl3 msk malda psylliumskal/husk½ tsk saltLjumma vattnet till ca 33 - 34 grader, och lös jästen i lite av degspadet. Arbeta degen kraftigt i matberedaren på lågt varvtal, 10 - 15 minuter. Grädda ca 30 - 35 minuter. ca 30 - 35 minuter
Tillsätt oljan och vattnet och rör runt tills allt blandat sig, arbeta sedan degen med händerna tills den börjar bli smidig (den kan vara riktigt smulig men den blir bra när man knådat i 3-5 minuter). Låt vila under bakduk i 15-20 minuter. 15-20 minuter Dela upp i
Jag har fastnat i Capricciosa-träsket med färska champinjoner och skinka av hyfsad kvalité. Sen lägger man den i en plastpåse och häller på vinegrett-dressing
2 dl Lailas Mjölmix naturligt glutenfri. 1-2 vitlöksklyftor. 1-2 tsk potatismjöl. Rör ihop mjöl, salt, smör i kuber och vatten till en deg, enklast i matberedare
Okej, jag vet att jag redan har delat med mig av ett riktigt bra korv- och hamburgebrödsrecept här, men idag när jag var i bakfarten så mixtrade jag ihop ett till av andra mjölsorter
Häll vatten-fiberhusk-jäst-olja-salt i en degblandarerör runt sakta, låt vila i 10 minuterSen i med mjölmixen och bakpulvret, knåda ihop till en smidig degLåt den sedan jäsa i 30 minuterDela den sedan i 2 delar och platta utpå ett bakplåtspapper (en pizzabotten på ett bakplårspapper)Lägg valfri fyllning på och grädda i varmluftsugn200 grader i 10-15 minuter 2 dl ljummet vatten. 10-15 minuter
Smörgåstårta på en tisdag - Ja, varför inte. Har jag något att fira - Näe, eller jag kanskeska fira kärleken och livet, så då får det bli smörgåstårta på en tisdag, och för att jag ääääällllssskkkarrrrr smörgåstårta, jagskulle kunna äta denna gosak varje dag,hmmm
Till mellis i dag bakade jag glutenfria scones. Forma den till en cirkel ca 2-3 cm hög, skär den bara några millimeter djupt 2 gånger rakt över som på bilden så det blir 4 bitar
Blanda smör och socker mjukt (jag använde elvispen)Tillsätt äggetBlanda i dom torra ingrediensernaArbeta samman till en degForma degen till 2 rullar och skär i ca 50-60 bitarRulla till små bollar och lägg i små pappers formarTryck en fördjupning i mitten och fyll med lite hallonsyltGrädda i 200 grader ca 15-17 minuterGår jätte bra att frysa in, om inte så förvarade jag mina hallongrottor i kylskåpet 300 g smör
Fick inspiration från Linda - Cupcakesfluffans inlägg häromdagen då hon gjorde skrabbelucker. Det verkar var ett kärt-barn-harmånga-namn-recept och jag valde krabbelurer till mitt recept, det lät bra i mina öron
Smält Mörk Choklad* (Sötad med Kokos/Björk-socker ex. GLUTENFRIA KAKOR. 150 g Kokosolja*3 dl Havregryn*/Glutenfria Havregryn1 1/2 dl Agavesirap*1 1/2 dl Potatismjöl*1 tsk Bikarbonat/BakpulverLite Äkta vaniljpulver*2 msk FiberhuskGÖR SÅHÄR. Grädda i 175 grader i 8-15 minuter beroende på storleken på kakorna. 8-15 minuter beroende på storleken
Grädda mitt i ugnen i 250° varm ugn i cirka 8-10 min. 50 g jäst5 dl mjölk (solhavre vid mjölkfritt)1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1 msk vit sirap1 dl kesella eller keso eller crème fraiche (oatly imat vid mjölkfritt)1 lit glutenfri finmixSmula ner jästen i degbunken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.