Efter gårdagens galna tempo är jag helt slut och dessutom är det världens häckaväder ute, så jag planerar att ligga på soffan, kika på någon serie varvat med fotokurs och trycka i mig den lilla biten som finns kvar av den gudomligt goda bankakan jag bakade för någon dag sedan
Den här gången blev det en kaka som smakar som godiset Bounty, alltså avchoklad och kokos. Får erkänna att jag är lite av en idétjuv när det gäller recept
Denna gången gjorde jag en variant med smak avchoklad istället. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är banan och kola
Jag gillar att göra kakor och bakverk i små storlekar, inte bara för att det blir så söta utan också för att jag tycker ibland att det kan bli lite för mycket av det goda, så att säga
Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra. Forma till rullar och låt dem torka till ett par timmar innan du glaserar dem med choklad
Njut av in goa kaka. Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. 6 rutor mörk choklad 74 procent. 6 rutor mörk choklad 74 procent 3 msk kokosolja
Det måste vara en av de absulot enklaste kakor/desserter man kan göra. Jag har haft en burk kondenserad mjölk liggandes sedan i julas, då jag skulle haft den till ett par kolor jag hittade i ett nummer av Donna Hay, men så blev de aldrig gjorda
-) Blanda sedan in lavendel och finhackad choklad. här är ett recept på tokgoda småkakortill 40 kakor. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg. gör två rullar av degen, rulla in i bakplåtspapper, lägg i frysen sisådär 15 min. ta ut och gör 20 skivor av varje rulle. 40 kakor. 1,5 msk torkad lavendel. 100 g mörk choklad. 20 skivor av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.