Vispa ägg och Hermesetas Lättströ tills smeten blir luftig. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ingefära och gräddfil och rör ned i ägg- och morotsmeten
Vispa upp ägg, Hermesetas lättströ och 1 msk hett vatten. Häll smeten i formen och grädda kakan i 25 - 30 minuter i nedre delen av ugnen. 5 dl Hermesetas lättströ. 1¼ dl lättmjölk
Rör margarin och socker poröst i en skål med en slev eller trägaffel. Låt kallna före servering. Lägg därefter kulorna på plåt med bakplåtspapper, och platta ut kulorna
Blanda lättfil och margarinet och tillsätt mjölet blandat med kryddorna och bikarbonatet. Fördela smeten i 12-15 muffinsformar av papper på en plåt. 1 dl lättströ (Hermesetas). 1½ dl lättfil
Slå den lite lätt mot bänken för att få bort eventuella luftbubblor. Vill du imponera på dina gäster ska du göra den här härliga cheesecakenmed smak av pekannötter och smörkola
Smält chokladen på låg värme i vattenbad, rör ner kesellan i chokladen, först lite i taget och sedan allt, viktigt att du just rör ner kesellan i chokladen och inte tvärtom, detta för att det inte ska skära sig
Så när svärfar kom hem med ett paket McVities, färska franska jordgubbar och föreslog att man kunde göra något med ost… vad annat kunde jag göra än att testa
Jag bakade denna cheesecakemed kanel för någon vecka sedan - tyvärr hann jag inte ta kort på den innan fikagästerna slukade den men här kommer receptet
Nuförtiden pratas det mycket om att man ska laga mat med säsongens råvaror. Citrusfrukter i all ära men när sommarens förstabär kommer är jag helt lyrisk
Vispa grädde och socker lätt. Cheesecake är ju barnsligt gott och dessutom ett bra sätt att använda våra sista härliga bärför att sätta lite färg och guldkant på tillvaron
Krossa kexen i en matberedare, smält smöret och rör ihop det med kexen. Färska bär av olika slag. Grädda i 25-30 minuter, låt kallna och garnera sedan med färska bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.