Lägg musslorna i en stor skål och häll över såsen. Jag brukar ofta göra gräddiga musslor med vin, men idag blev det i stället asiatisk touch medlime, chili och koriander
Sötsur sås innehåller vanligtvis väldigt mycket socker men vi gjorde en variant där vi försökte hålla ner sockermängden så mycket det går och ändå smaka som den sötsura sås man får på kinarestauranger
Efter bubbel och crostini blev det rosé från Languedoc, grillade kyckling- och grönsaksspett, världens godaste potatissallad med päron och grönmögelost, sparris och två såser
Grönsakerna är svarvade med en grönsakssvarv eller spiralizer som det också heter. Woksås. Har man ingen sådan kan man hyvla remsor med t ex en osthyvel och sedan skära tunnare strimlor med kniv
Det är rejält med hetta i såsen så minska på chili/vitlök om du vill ha den mildare. Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.