Häll fettet från stekpannan och ölet igrytan samt strö över kryddorna. Nötkött kokt i öl ilergryta. Kampotpeppar är en angenäm bekantskap som jag ficktips om av en Thailandboende bekant
Ställ lergrytani kall ugn. Torka av lergrytan lätt. Blanda äppeljuice, soja och ingefärai en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ inlergrytani ugnen
Lägg sedan ner kycklingeni en lergrytatillsammans med purjolök, morötter och champinjoner. Lägg kycklingeni en plastpåse och häll över marinaden, se till att att hela kycklingen får marinad
Tur jag gjorde två bitari samma lergryta så det räckte och blev kvar till matlåda. Och en lergryta. Låter som en konstig udda kombination, men attans vad gott det var
Blötlägg lergrytanikallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet ilergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytani ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Kalles kaviaralltså. Låt smeten stå och dra sig en stund medan du pysslar och värmer på smör iett stekjärn, gör jättestora köttbullar och platta till, stek på båda sidortills fått färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.