Mosa den lite grovt med en gaffel. Blanda korvfräset med den mosade potatisen. Krydda med salt. Rosta brödskivorna lätt i brödrost och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Mosa den lite grovt med en gaffel. Blanda korvfräset med den mosade potatisen. Krydda med salt. Rosta brödskivorna lätt i brödrost och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Låt oliverna rinna av och lägg dem i en kastrull tillsammans med olivoljan. Tvätta citronen och skala med potatisskalare utan att det vita innerskalet följer med
Svampstuvningen räcker till två rejäla smörgåsar. Mamma har bidragit med en hel del av sina matkunskaper till boken, vi pratar mycket om mat när vi träffas
Gratinera smörgåsarna på 225 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter 8 skivor jättefranska. Lägg ut brödskivorna på en plåt, bred ett tjockt lager champinjoncrème på brödskivorna
Smöra brödskivorna och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Spritsa på lite tomatketchup och krydda med salt och peppar eller någon allkrydda
Häll upp äppelvinet i varma glas och servera med citronskalsstrimlor. Värm äppeljuice, vitt vin, socker och kryddor i en kastrull på svag värme och låt det sjuda, men inte koka, ca 10 minuter
Till korven bestämde jag mig därför för att plocka upp en gammal favorit som jag druckit många gånger i Berlin men aldrig gjort själv, varm äppelmust med julkryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.