Skiva falukorven och lägg dom i en smord ugnsfast form. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen
Gör samma sak med löken. Skiva falukorven och stek i smöret i en stekpanna. Lägg hälften av korvskivorna underst i en medelstor ugnsform och lägg på äpple och lök
Nu återkommer den här hemma emellanåt för jag tycker fortfarande att det är riktigt gott och så är det ju riktig snabbmat om man har överbliven kokt potatis i kylen
Servera med enbart en sallad eller också med potatisklyftor. Gör 4 fina paket ,tryck ihop och lägg dom i smord form med skarven nedåt,pensla till sist med uppvispat ägg
Smaka av med salt och peppar. Ta ur kassler och lök utan att få med alldeles för mycket "spad" häll i 1-2 msk vatten i pannan och riv ner ädelosten, vispa runt tills osten smält, rör då i creme fraiché, grädde och mjölk, låt puttra i 5 min, verkar det tunnt så rör du ut lite mjöl med vatten och blandar i
4 portioner kokt pasta. Stek upp köttfärsen och häll i tacokryddan + lite vatten(står på påsen). Rör ihop creme fraiche, riven ost, krossade tomater, chilisås och sambal
Skär falukorven och purjolök i bitar. Servera gärna med lite mjukt bröd. När potatisen kokat i 10 minuter, tillsätt falukorv, purjolök, tomatpuré, örtsalt och persilja (alternativt dill). 400 g falukorv
Blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av med lite salt och peppar. Servera med riset. Martina Ca 556 kcal/port med ris Ca 334 kcal/port utan ris 4 port 500 g kassler i strimlor 1 röd paprika 1 burk ananas ca 170 g 1 purjolök 1 msk smör 1 msk curry 1 msk soja sås. 1,5 dl matlagningsgrädde 1 dl mellanmjölk 1 dl chilisås ev sambal oelek efter smak salt och vitpeppar 50 g riven ost 17% 3 dl okokt ris Gör så här. 3 dl okokt ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.