Kräftpaj 4-6 personerPajdeg125 g rumsvarmt smör3 dl vetemjöl1-2 msk vattenHacka samman mjöl och smör, går bra i en matberedare, häll i vatten och jobba samman en deg snabbt
I pajen hade jag bara i stekt rödlök, bacon och kantareller. . kantarell och baconpaj. Tror jag nämde igår att jag hade gjort en paj som vi skulle äta till middag
1 l kantareller. Borsta och ansa svamparna och skär dem i bitar, om de är stora. Smörfräs svampen under omrörning i en kastrull tills vätskan blir klar på botten i kastrullen
En god paj med underbar botten som har en tydlig smak av smör - precis som en riktig pajdeg ska ha. Fyllningen har en tydlig smak av kräftor och är bara så himelskt god
Mixa vetemjöl, dill och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt snaps eller vatten och kör tills det bildas en boll
Stek kantarellerna i torr panna för att få bort all vätska. Stek sedan kantarellerna i riktigt smör. Tillsätt de stekta kantarellerna och smaka av med salt och peppar
Nu är det dags att ge sig ut i skog och mark och plocka kantareller. smörstekta kantareller, med mycket salt och peppar, på rostat bröd toppat med en persiljekvist
Stek kantarellerna i smör ihop med löken. 1 liter kantareller. Lägg kantarell och lökfräset i pajskalet och häll över äggstanningen och grädda 20 minuter i 200 °. 1 liter kantareller
Hetta upp en stekpanna och lägg i kantarellerna. KantarellstuvningCa 200 g kantareller i mindre bitar. Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.