Dagar med värmande vårsol kan vi inte få för mycket utav så självklart måste vi ju lyxa till de lite med ett gott vetebröd när man kan sitta utomhus med en kopp kaffe
Alternativt varva mjöl blaningen med det smälta smöret, om det blir trögt att vispa. rulla dom med handflatan mot en hård yta innan du pressar ur saften
Börja med att hälla i mjöl, smulad jäst, mjölk (fingervarm) socker, kardemumma och ägget i bunken till hushållsassisten och kör ihop degen långsamt med degkrok
Riv mandelmassan grovt och blanda med mjukt smör och vaniljsocker. Det är inte ofta som jag (Mattias) bakar, men är man gift med en (fd) bagare så är man, och då brukar det som lösa sig själv det där med bakandet
Strö över rikligt med strösocker och kanel. Smält smöret på medelvärme, tillsätt mjölk och värm upp till 37 °, fingervärme. När bullarna har jäst, pensla en plåt i taget med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och mandelflarn om så önskas och in i ugnen i ca 11 min
Ugn 200º. Hacka ihop smör, mjöl och socker. Forma degen till en rulle och skär den i 15 bitar. Tumma ut degen i aluminiumformarna - så tunt och högt upp på kanten som möjligt
Blanda den ljumna mjölken med jästen, lägg i mjukt margarin/smör med resten av ingredienserna. Äpple i vetebröd är osedvanligt gott och hivar du även i mandelmassa, så är bullen fullkomligt oemotståndlig
Stöt saffran med saltet i en mortel. Bullarna blev väldigt lätta, luftiga och saftiga med detta mjöl. När man bakar saffransbröd ska man försöka vara försiktig med mjölet, dvs använd inte mer mjöl än nödvändigt så bullarna inte blir torra
När du har rullat ihop degen med fyllningen i, och skurit i lämpliga bitar, dra den degbiten som är ytterst, under bullen innan du lägger den i formen, då blir inte denna bit torr eller bränd och bullen håller ihop lite bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.