Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
Blanda detta med creme fraiche och majonäs. Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
du behöver i princip bara creme fraiche, lite majo, dill och äpple men det verkligen funkar ihop och du får en fantastisk sås som förhöjer varenda fiskrätt framöver
Blanda majonnäs meddill, citronskal och saft, smaka av med salt och peppar. Äggsås meddill och mandel 2 port. 1 dl hackad dill. Äggsås meddill och mandel 2 port
En god, frisk, kall sås som passar fint nu på sommaren. Smaka av med salt, peppar och salladskrydda. Blanda gräddfil, citronskal, citronsaft, senap, pressad vitlök, dill och gräslök
När man grillar tycker jag det är trevligt med smaken av bearnaise, fast fräschare. Ja, jag vet, det är så klart inte äkta bearnaise det handlar om, men jag måste ju kalla den någonting
Vispa samman majonnäs och créme fraiche. Kall sås med pepparrot, äpple och dill. Låt kallna. Spättan vändes i mjöl och stektes i rikligt med smör, äkta svenskt smör
Så då hittade jag på lax på spenatbädd med fetaost och citron-crèmefraiche. Blanda ihop crème fraiche, grädde, vitlök, citronzest och citronsaft och krydda med örtsalt och vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.