Avsluta med riven ost, salt och peppar. Späd eventuellt såsen med vatten för en tunnare konsistens. 12 dl majonnäs 0,5 citron, saft och skal 1 klyfta vitlök 1 dl olivolja, virgin 1 dl parmiggiano reggiano, riven salt och svartpeppar 0,5 dl vattenBlanda majonnäs med citronskal och saft
Det enkla är ofta det godaste, precis som i fallet med den här potatisen. Jag hade lätt kunnat äta en måltid bestående av just de här gyllene potatisarna som fått rostas i ugnen med massor av olivolja, vitlök och örter
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna gemelli) 3 förp kalkonbacon (à 100 g) 1 tsk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 dl chilisås eller tomatketchup salt peppar 1/2 förp plommontomater (à 500 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Sedan är det bara att tillsätta vetemjöl special lite i taget tills degen börjar släppa bunken och man inte får med sig en hel degklump på handen när man känner efter konsistensen med fingret
Servera med pasta och en god sallad. Blanda 1 dl mjölk med 2 msk mjöl till redning och ha i lite i taget under omrörning tills såsen får den konsistens du vill ha. Låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter
Smaka av med salt, peppar och salladskrydda.  Sommarsåsmed dill Till ca 6 personer behöver du. En god, frisk, kall sås som passar fint nu på sommaren
Smaksätt med salt och peppar och en aning socker. 1. Koka pastan enligt förpackningsanvisningen. Strimla och bryn kalkonköttet, löken och paprikan försiktigt i lite margarin
Innan det är dags för svampplockning ska vi hinna med ännu en maskeradkräftskiva. Det blir en ganska enkel historia i ugn med färskost, örter och massa grädde
Skär potatisen i halvor och blada den med hacket. Smaksätt med salt och vitpeppar. Förslagsvis med en slickepott, så är risken mindre att potatisen går sönder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.