Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Förutom att kalkon är gott som bara den så är kalkon vansinnigt nyttigt
Dela clementinerna och löken och för in i kalkonens mage tillsammans med lagerbladen. Efter julens magsjuka så har vi nu kvicknat till och vi har haft en liten minijulafton här hemma med familjen
Det är viktigt att curryn får fräsa med i margarinet, då kommer nämligen currysmaken bättre fram. Runda av såsen med Milda Mat och smaka av den med salt och peppar
Igår gjorde jag en currysåsmed kyckling. Bryn löken på medelvärme i olja eller smör. Låt äpplet gå med en liten stund och häll på vatten, buljong och creme fraiche
Servera kalkonen tillsammans med ett vinbärsfyllt äpple och lite sås. (Det brukar kunna gå åt mer sås än man tror så jag brukar öka upp mängden sås med mer crème fraiche och mer buljong
Tillsätt kryddor och smaka av med eventuellt mer salt, curry eller chili. Knäck ett till ägg i en annan mixerskål och häll sakta över smör- och oljeblandningen medan du mixar så ska problemet vara löst
Slänger in ett recept som jag provade till lunchen idag, kalkon omelett eller paj, vet inte vad jag ska kalla det men jag är så nöjd med mig själv ska ni veta, det blev ju så bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.