Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grön ärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Den här soppan brukar vår skolkock bjuda på ibland. Den är så otroligt god. Första gången jag kokade den fegade jag och tillsatte inte tillräckligt med syra
Vad gör man när solen skiner utanför fönstret och magen kurrar, men det enda ätbara man har hemma (ungefär) är en halvpåse gröna ärtor i frysen och några sketna frukter
Eftersom det finns en gräns för hur många stekta gröna tomater man kan äta lånade jag inspiration från min syster som pratade lyriskt om den gröna tomatmarmelad med citron och ingefära som hon gjort av sina omogna tomater
Dela äggen på hälften och fördela i djuptallrikar, tärna avocado och lägg runt äggen. Du kan nu antingen slå på soppan, eller servera den i en kanna på bordet
Se till så att musslorna är torra, lägg dem på hushållspapper. Riv köttet på rivjärn, sätt åt sidan. Häll upp ärtröra på tallrikarna, lägg i musslorna strö det rivna köttet ovanpå, dekorera med persilja och olivolja
Koka upp och håll buljongen varm på spisen. När det mjuknar, tillsätt riset och stek någon minut. Stek löken på medelvärme i olja, tillsätt sedan champinjonerna och vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.