Jag älskar att kryddamed Garam Masala. Variera köttet med kycklingfärs, lammfärs etc. Köttfärssås är väl aldrig fel och går att variera på massor av sätt
Ingredienser Portioner. 4 2 morötter 1 stor gul lök 1 vitlöksklyfta 200 g vitkål 1 chilifrukt (t ex spansk peppar) 3 msk olja 1 1/2 tsk curry 1 tsk kanel 400 g kycklingfärs 400 ml kokosmjölk 2 dl vatten 1 hönsbuljongtärning salt och peppar 1/2 lime Till servering ris eller nudlar Lägg till i inköpslistan
Fräs köttfärsen i olja i stekpannan, kryddamed salt och svartpeppar. Jag frågade en kollega om hon hade något förslag på vad jag kunde hitta på med morötter och vitkål
Indierna serverar gärna ett pilaffris med både lök, gurkmeja och andra kryddor. Det här är en enklare variant och det sätt som man ofta kokar ris på i Indien, antagligen för att kryddorna som får koka med är så nyttiga och med sina egenskaper gör riset och maten mer lättsmält och välgörande
Hacka löken och låt den fräsa med en stund. Servera med sallad och pitabröd. Detta är en rätt jag gjort 1 gång tidigare för väldigt många år sen, sen har man bara bläddrat förbi sidan i recpeptpärmen
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav. Fräs löken, chilin och ingefäran i en stor kastrull med olja och pressa i vitlöken utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.