Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Skala och finhacka lök och vitlök. Köttfärssås. Skala och tärna morot och skölj och tärna gurka. Servera köttfärssåsen tillsammans med ris och grönsaksplock
Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka
Igår eftermiddag gjorde jag en galet god köttfärsrätt som skiljer sig från den vanliga köttfärssåsen och som med fördel serveras direkt ur pannan och med ett gott bröd istället för pasta
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet
Skala och finhacka lök och vitlök. Köttfärssås. Tillsätt grädde, vatten, soja, senap, vinäger och köttfond och låt köttfärssåsen puttra på svag värme i 5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.