Kålpudding à la Monika
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 2 dl kokt matris
  • 1-2 msk ströbröd
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 ½ -2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • Vitpeppar (nymald)
  • 2 krm svartpeppar
  • krossad
  • 1 kg vitkål
  • 1 dl vatten
  • ½ msk kalvfond
  • 4-5 msk smör
  • till stekningen av kålen och till formen
  • 1 msk ljus sirap
  • till stekningen av kålen
  • 1 msk ljus sirap
  • att ringla över kålpuddingen
  •  
  • Sås
  • 3-4 dl steksky
  • från kålpuddingen
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • efter smak
  • Vitpeppar
  • nymald
  • ½ -1 krm kryddpeppar
  • 1 ½ tsk strösocker
  • Guldsoya för färgens skull
  • Maizenamjöl
  •  
  • Tillbehör
  • 2 kg potatis
  • Lingonsylt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.