För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Ingredienser Portioner. 4 Sallad 1 blodgrape 1 granatäpple 1 fänkål Marinad skal från 1 lime 1 msk färskpressad limesaft 2 msk olivolja 2 tsk honung salt och peppar Mandel 1/2 dl vatten 1 tsk salt 1 dl hel skållad mandel Garnering 1 kruka mynta Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Den här härliga salladen innehåller alla julens härliga smaker och grönsaker. Grundreceptet innehåller bulgur men eftersom jag inte hade det hemma så fick det bli quinoa istället vilket gick lika bra
Blanda med rucola och apelsinklyftor i en skål. Det är en riktigt god julsallad på rödkål, ruccola och apelsiner samt en fräsch dressing på färsk ingefära och lime, vilken passar ypperligt till lådorna, skinkan och såsen
Ingredienser Portioner. 4 3 - skal och juice av 3 1/2 apelsiner 1 dl socker 2 msk vatten 2 msk äppelcidervinäger 2 msk soja alt konc kalvfond 1 1/2 msk maizenaredning (mörk) 50 g smör Lägg till i inköpslistan
Häll apelsinsåsen över de färdiga kycklingfileerna och garnera med apelsinfileerna. Medans såsen kokar skär du skalet av den andra apelsinen och skär ut fina apelsinfileer
Rör ner kanelen just innan servering och ät den varm med glass. Efterrätten som var en del av utmaningen tre rätter för 100 kr blev en sorts apelsinsåsmed vaniljglass. Apelsinsåsmed glass 4 portioner 2 kg apelsiner 1 liter vaniljglass 2 msk socker 1 msk sirap 1-2 tsk kanel (mängden socker/sirap beror på hur söt apelsinerna är) Skala och ta ut fruktköttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.