Skär köttet i tärningar, 3x3 cm. Skala och klyfta löken. Koka upp vatten, öl, fond och lök i en gryta. Låt grytan koka och lägg ner köttet lite i taget så att buljongen kokar hela tiden
Sommaren är definitivt över. De senaste dagarna har varit gråa, regniga och kalla. Jag har införskaffat nya höststövlar och är på jakt efter en vinterjacka som får hålla mig varm under en, vad jag förväntar mig, lång vinter
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i porter, gräddfil, sirap och lingon. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter
Jaha nu hamna bilden på sniskan ändå. Men ni kan nog tyda vad den föreställer. Pike du har rätt. Vi måste skärpa oss, det började ju såbra och nu i den tuffaste perioden får man inte släppa taget
Det här med att baka matbröd, eller baka över huvudtaget är svårare kan jag tycka än att laga mat. Det är mycket mer noga med proportioner och ingredienser, improvisationsmånen är så mycket mindre
Enligt mig. En riktigt god chokladtårta. Chokladig och smakrik. Jag använde en lite större form än vad som står i receptet och skulle nog ha kortat ner tiden i ugnen lite, den skulle gärna ha varit lite kladdigare än den blev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.