Skala äggen och lägg i en glasburk med lock. Ni har nu rosa ägg som håller i månader i sin lag. Koka äggen 8-9 minuter och kyl av dem. Ställ i kylen ca 14 dagar, peta gärna runt äggen om de vill flyta upp de första dagarna. 8 ägg
Snart är sommaren här med goda små västeråsgurkor, som bara väntar på att få läggas in. Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)
Lägg upp den skivade gurkan i en lagom skål och strö över med salt och vatten, blanda. Lägg ett fat och en tyngd över i cirka 30 minuter. 1 dl vatten till gurkan för blötläggning
Lägg skivorna i en skål eller burk. Skölj gurkan. Skär den i tunna skivor. Blanda ättiksprit och vatten, smaksätt lagen med sötningsmedel, peppar och salt
För att kunna njuta även vintertid brukar vi lägga in gurkan. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar
Vänd strömmingsfileerna i mjöl, ägg och ströbröd. Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga in din egna sill. Jag brukar alltid göra en Kryddsill efter Abbas recept på inläggningssillburken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.