Fräs svampen tillsammans med löken i smör. Ta ut och låt det inbakade köttet vila en stund. Bred svampstuvning mellan skivorna och sätt ihop igen till en hel oxfilé
1 oxfilé ca 1,3 kg. 1 äggula vispad med 1 msk vatten. Pensla filé med konjak och låt stå i minst 30 minuter i rumstemperatur. 1 oxfilé ca 1,3 kg 2 msk konjak. 1 äggula vispad med 1 msk vatten
Inbakadoxfilé fylld med svampstuvning. Istället för hemgjord svampstuvning kan du fylla oxfilénmed smaksatt färskost eller färdig stuvad svamp från burk
Smaka av med salt och peppar. Lägg den i en ugnsform med skarven nedåt. Pensla med ägg eller vatten. Servera köttet med såsen och ris, klyftpotatis eller potatisgratäng
varva skivad potatis med riven ost, salt och peppar, slå sist på skyn från oxfilén. Garnera med halva ananasskivor och halva tomatskivor runt kanten på gratängformen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.