syltsocker. 1hjortronVarva bär och socker i en kastrull, låt stå 1 timme. Sjud försiktigt 5 minuter, häll upp på väl rengjorda burkar och förvara svalt
Om ni frågar mig så finns det inte mycket som slår varm hjortronsylt på vaniljglass. Hjortron innehållen naturligt natriumbensoat men om man förvarar hjortronsylt vid högre temperaturer än + 10ºC så bör man tillsätta 1 kryddmått natriumbensoat när sylten är färdig utrört i lite av sylten innan du rör ner i resten av sylten
Först var tanken att jag skulle göra något avancerat, men det slutade med klassisk hjortronsylt men jag provade också att smaksätta en burk med cognac och det bet blev jättegott
Hjortronsylt är alltid gott tycker jag, men passar kanske allra bäst i juletider. Det här är visserligen inget nytt recept på pannacotta, den finns sedan tidigare på bloggen, men här är den tillsammans med hjortronsylt
Mitt bidrag till förra veckans MBT med tema kalas var våfflor med västerbottensost och hjortronsylt. Jag googlade runt lite på olika smakkombinationer på våfflor och såg att man på Låktatjåkko Fjällstation i Björkliden serverar våfflor med just västerbottensost och hjortronsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.