Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Snitta falukorvenoch lägg i en ugnsform. Lägg bredvid korven i formen. Efter en mysig, men för kort, adventshelg är vardagen tillbaka och här kommer ett perfekt vardagsrecept
-) Jag fick mycket beröm för soppan och själv var jag jättenöjd med den. Veckan har med andra ord varit hektiskt med aktiviteter nästan varje dag och den är inte slut än
Båda har vi nämligen goda minnen en korvgryta som serverades när vi gick i skolan, genom alla årskurserna fick vi den på våra mattallrikar i "matan" som den kallades (kallas
Tycker du om räkor och lite hetta i maten, då kommer du älska den här förrätten♥. Trä sedan upp räkorna på spett och grilla några minuter på varje sida
Skala och slanta upp morötterna & korvoch fräs dem. Vänd ner tomatpure under omrörning och häll i vatten, låt sjuda upp tillsammans med köttbuljongerna
Heta räkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.