En marockan skulle kanske inte tycka att denna couscous är typiskt marockansk, men eftersom den är smaksatt med marockansk kryddblandning så får den heta marockansk couscous
I couscous blev det väldigt bra tillsammans med lite lime och färsk mynta. Gott att äta kärnorna som de är, tillsätta dem i fruktsallad, servera till panna cotta ¦ Granatäpple passar fint i en del maträtter där de bidrar med sin vackra röda färg, lite syra och lite sötma
Vi käkade de små kryddiga godingarna medcouscous, broccolifräs och fetaostsås. Det som skiljer dem åt är kryddningen och att jag inte har någon ost i bollarna
Det bästa medheta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
-) Jag fick mycket beröm för soppan och själv var jag jättenöjd med den. -) Fredagskvällen blev därför en lugn och skön kväll hemma och jag lagade en god tre-rätters till mannen och mig
Häll av kikärtornaoch skölj med vatten. Blanda runt kikärtornamed oljeblandningen. Häll upp kikärtorna på plåt och se till att de ligger utströdda och inte på varandra
Själv hade jag i ärlighetens namn också behövt göra ett besök hos farbror tandläkaren, men med min tandläkarskräck så är det inte så lätt att "bara" ringa och boka tid
Heta räkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan
Här har ni härligt goda och stora köttbullar medindiska smaker. Servera med ris och sallad. Perfekt att variera med dessa istället för våra traditionella svenska köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.