Värm upp såsenmedkycklingen och servera med kokt potatis eller ris, svartvinbärsgelé och sallad. Rensa kycklingen i bitar och lägg kycklingbitarna i såsen
Såsen gjordes på lite sky, lätt creme fraiche, matlagningsgrädde och lite kycklingfond (anpassa mängderna efter egen smak, jag gillar ju syrligheten från creme fraichen så jag tar lite mer av den än av grädden), red av om det behövs
Kvällens middag blev helstektkyckling, väldigt enkelt och gott men det tar ett tag i ugnen. Olja in en ugnsform och lägg i kycklingen som du knäckt så det går att "fälla ut den"
Servera med ris och resterande sås. Skär kycklingen i mindre bitar. Både jag och maken tyckte såsen blev perfekt, inte för söt men ändå söt nog (för det är ändå en ”sötsur sås”)
Supergod kyckling i krämig såsmed soltorkade tomater. Lägg kyckling innerfilerna i en ugnssäker form. Såsen är väldigt smakrik och den var riktig god ihop med ris och sallad
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kycklingmed sötsur sås
Nu var det ett tag sen jag gjorde något medkycklingklubbor eller kycklingben. När jag öppnade frysen i morse för att se och bli inspirerad av det som fanns så hamnade kycklingbenen direkt i blickfånget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.