Stick åtta hål här och där i fläskkarrén och peta in katrinplommonen i hålen. Skär upp fläskkarrén, kotlettraden eller skinksteken i skivor och lägg på fat med morötter, äpple samt lök vid sidan
10 2 1/2 kg benfri fläskkarré Marinad 1 dl kinesisk soja 2 msk grillkrydda 2 msk timjan 1/2 dl rapsolja ev några droppar hickory liquid smoke (essens som ger rökig smak) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
600 g fläskkarré. Gör så här. Gnid/rubba in ingefära, salt och peppar på karrén. Sätt in köttet i ca 1–1 ½ tim på 200° i ugnen, köttet ska få en innertemperatur på ca 75°
Men det innebar även att det inte riktigt var grillväder igår och att våra planer att grilla fläskkarré fick ändras så vi istället tillagade vår fläskkarré i ugnen
Jag vet inte hur det är med er, men för egen del förknippar jag fläskkarré främst med två rätter. Den andra är klassisk svenne-sommarmat i form av grillad fläskkarré
Bryn fläskkarrén med olja i en stekpanna och gnid sedan in köttet med honungsblandningen. Så här blev receptet (med våra ändringar)För 4 portioner behövs900g fläskkarré i bit2 msk olja2 msk honung (är den inte flytande värm den i mikron)1 finhackad chili (i vårt fall spansk peppar)4 finhackade vitlöksklyftor1 msk riven färsk ingefära1½ tsk salt2 krm pepparRostade rotfrukter3 morötter3 palsternackor3 potatisaren liten bit rotselleri1 rödlökoljaVinägrettsaften från en lime3 msk olja2 krm salt2krm pepparBlanda honungen med chili och kryddorna. 900g fläskkarré i bit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.