Dela fisken i bitar. Mixa samtliga ingredienser och låt svälla i 5 min. Stek 8 biffar. Servera med potatismos, gröna ärter, riven pepparrot, pressgurka och smält smör
Om det inte hade varit för att Sara på bloggen Cookie Crumble hade twittrat om att hon skulle laga havets Wallenbergare - ja, då vete sjutton vad som hade serverats till middag hos oss denna kväll
En laxvariant på den äkta wallenbergaren. Servera med potatismos och pressgurka. När färskpotatisen kommer är en ljummen potatissallad gott som variation
Havets wallenbergare (2 pers). Joanna Havets wallenbergare (2 pers). Gillar ni fisk precis som jag kanske jag kan fresta med ett recept på wallenbergare gjorda på torsk
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka 1 kg potatis. 2. Lägg fisken i en matberedare tillsammans med 1 ägg, 1 ½ dl grädde, ½ kruka persilja, 1 ½ msk citronsaft, 1 tsk salt och 3 krm svartpeppar
•Lägg färsen i en skål. •Kärna ur och finhacka chilin samt dill och gräslök. •Blanda resterande ingredienser och cirka hälften av grädden (ska vara ganska lös men ska samtidigt kunna formas till biffar)
Jag kände mig extra pressad, eftersom havets wallenbergare är O. Havets wallenbergare à la Helena4 portioner400g sejfilé (eller annan vit fiskfilé)1 tsk salt2 krm vitpeppar1 dl vispgrädde1 ägg2 dl ströbröd2 msk smörTillbehör
Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
Hög fin luft, solsken och ledig söndag. I kylen låg några trattisar och ropade på att få bli uppätna. Så det fick bli Wallenbergare men fint mos, lingon och skirat smör till söndagsmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.