Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
-) Precis när jag köpte glasskålen så gjorde jag ju en hallon- och lakritsglass. -) Fördelen med hemmagjord glass är ju dels att man vet vad som är i den men också att man inte behöver äta så mycket för den är verkligen mättande
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Min mormor lagar världens godaste mat och ibland kan jag bli så himla sugen på hennes mat, men eftersom det är ca 70 mil hem till mormor och morfar blir det ju inte så ofta vi har möjlighet att besöka dem
Med ekologisk, gammaldags mjölk från Hjordnära, en klick smör, oraffinerat socker och ekologiskt grötris gjorde jag denna gång min risgrynsgröt på ett lite annorlunda vis än jag brukar
Använd lämpligen runda pepparkaksformar eller ett upp-och-nervänt glas till detta. Det ska vara så pass styv konsistens att du kan hålla skålen upp-och-ner utan att spilla ut nåt
Tryck ner lite massa i den hårda formen och tryck sedan ner en pinne. Att göra karameller är inte så svårt om du gör dem på rätt sätt och dem blir supergoda
Bilderna nedan är på karameller från Gränna, inte de jag har gjort själv. Detta recept är på vanligt karameller(lite ljusbruna i färgen) med lite kola/karamellsmak, en sån där klassisk smak om ni förstår vad jag menar
Klipp bakplåtspapper i rutor som är 8x5 cm. Snurra ihop till strutar och fäst med tejp. Ställ strutarna i små glas eller i en skål med strösocker så att de står stadigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.