Gulash Bolognesen gosar till sig. Typ en gulash som också är typ som en bolognese. Varje år i samband med midsommar kommer det traditionsenliga midsommarvädret
Denna gång blev det en gulash, som blev väldigt omtyckt här hemma. Gulash5-6 portionerca 1 kg benfritt nötkött, t ex fransyska, högrevlite margarin att bryna köttet i1 stor gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, hackade1 tetra tomatkross à 500 g3-5 dl vatten1 msk hel kummin1 msk paprikapulver1 krm cayennepeppar½ tsk kanel1 tsk socker2 kalvbuljongtärningar1 tsk mejramsalt, pepparSkär köttet i 2*2 cm tärningar
Fräs löken, paprikan i en stor stekpanna på svag värme. Tillsätt paprikapulvret, hälften av vattnet, rör om och koka sakta under lock tills löken är mjuk
…och serverade en köttfärssås med paprika till, inspirerad av gulash. Jag läste häromdagen på Katrin Zytomierskas blogg om en vitkålsgratäng som inte såg så aptitlig ut
Det här är min variant på den ungerska gulashen. Gör du grytan tunnare blir det en gulashsoppa – tänk på att krydda mera om du har mer vätska så du inte förlorar mustighet och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.