Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på. Ta ut grytan med brödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag
Börja med att vispa äggen fluffigt och tjockt. svarta vallmofrön eller sesamfrön. Tillsätt dom torra ingredienserna till äggen tillsammans med all ost och vispa runt lite så allt blandar sig
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. Stort lycka till med brödbaket, och ha en härlig sommardag
Blanda vetemjöl special, grovt rågmjöl, rågsikt, bakpulver & havssalt i en bunke. Forma bollar av degbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pudra över lite vetemjöl på bollarna och platta till dem lite
Så jag tänkte dela med mig av mitt favoritrecept på frallor. Rör ut jästen med lite vatten. Pensla sedan bullar med lite vatten (för att de ska få en fin yta) och strö lite rågkross på toppen
Ibland är det gott med ett riktigt grovt bröd med tuggmotstånd i. Rågkross och linfrö bidrar till den grova känslan och för att få lite mer smak är brödet kryddat med kummin och fänkål
Täck med plastfolie och låt stå till nästa dag. Häromdagen provade jag ett grovt bröd. Häll 4 dl kokande vatten över 2 dl grovt rågmjöl i en bunke. 2 dl grovt rågmjöl
Vi fortsätter försöken med att äta enligt FODMAP och då ska man bland annat äta glutenfritt. Häll degen i en avlång form, ca 1½ liter, med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.