Jag gillar medelhavsmat så det blev grekiska biffar medtzatzikiochklyftpotatis. Tzatzikin är superlätt, riv en halv gurka på rivjärn och blanda med yogurten, ha sedan i pressad vitlök och lite flingsalt
Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk sallad med tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Recept hittar du HÄRSuperkul med alla era tips på olika varianter av tzatziki dessutom – stort tack för att ni delar med er
Ikväll blev det därför Grekiskafärsbiffarmed grönsaksbulgur och tsatziki. Grekiskafärsbiffar. Häll i alltsammans, tillsammans med sweetchilisåsen, i smeten och rör om försiktigt men noggrannt
Stek färsbiffarna på varje sida i några minuter till de är klara. Blanda alla ingredienser med köttfärsen och forma färsen till bollar som du sedan trycker ut i handflatan till biffar
Börja medtzatzikin. Riv gurkan och krama ur vätskan med händerna. Lägg gurkan i en skål och blanda ner yoghurten, salt och peppar samt pressa i vitlöken
Andra goda tillbehör är tzatziki, blandsallad med fetaost, rödlök och vattenmelon. Servera medklyftpotatis (jag tycker att ICAs delikatesspotatis Asparges är väldigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.