Med det temat i åtanke tillagades bland annat glöggpannacotta med pepparkakssmulor. I fredags fick vi besök som kom över på ett glas vin och lite tilltugg
Nu är det snart jul. Eftersom det här är min första jul som pescetarian så vill jag testa ALLT. Det finns så mycket fantastiska idéer som jag inte hade en aning om innan
Och efterrätten blir glöggpannacotta. Inte speciellt glöggpannacotta-smak alltså. Varje år hör jag samma sak - "man blir så trött av julmaten", och efter julen hör och läser man "träna bort julskinkan", och varje år blir jag lika irriterad, ni vet nog varför
Glöggpannacotta3 gelatinblad5 dl vispgrädde1 msk muscovadosocker1 knivsudd vaniljpulver3/4 dl glögg (gärna Duvenkroks choklad och chili eller din favorit)Gör så här
Några av dessa är rådjursstek med plommonsky, Karl-Johansvampsoppa, anis- och fänkålssill, rödbetsglass, saffransmaräng, glöggpannacotta och kanderade popcorn
Nu ska jag ta fram julskinkan för att den ska hinna bli rumstemererad, sen är det köttbullar och glöggpannacotta på programmet innan vi ska till dottern och äta julgröt
Glöggpannacotta 2 dl grädde. Juligare efterrätt än så här får man nog leta efter. Löjligt enkel att koka ihop och perfekt att servera i små portionsformar på julbordets söta avdelning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.