1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri
1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. 1,5 kg fransyska eller rostbiff
Det var en mustig köttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.