Kikar in lite snabbt med ett recept på franskamaränger, ibland blir man bara så sugen helt enkelt. Smält chokladen och rör ned den i margängen (rör endast lite för att få ett fint mönster på marängerna)
Viktigt att du inte slutar vispa, då marängerna annars kommer sjunka ihop i ugnen (Leila Lindholm). Rör bara lite för att få den snygga kontrastfärgen vit/brun i marängerna
Marängerna ska vara aningen sega i mitten, då är de som godast. Till min systersons födelsedagskalas gjorde jag maränger i vitt och babyblå, det är så fint att ställa fram på dessertbordet i en vacker glasburk
20 st mellanstora. Ugn. 150 grader C. Ingredienser. 4 äggvitor. 3 ½ dl socker. ½ dl kolasås. Gör så här. Rör ihop socker och äggvita i en bunke med en handvisp, ställ bunken i vattenbad över en kastrull
Franskamaränger vispas i vattenbad och får därför en blankare yta, med en seg mitt. Vill till först varna för att dessa maränger är beroendeframkallande
Viktigt att du inte slutar vispa, då marängerna annars kommer sjunka ihop i ugnen (Leila Lindholm). Rör bara lite för att få den snygga kontrastfärgen vit/brun i marängerna
och här kommer ett litet tips på utsökta, segamaränger. Min kära far älskar maränger. Seganötmaränger. Han är fullständigt tokig i maränger, stora maränger, små maränger, med smak, bara vanliga
Franskamaränger kan man forma och färga precis som man vill. Mina första maränger blev totalt misslyckade pga att jag slarvade och fick lite äggula i äggvitan, då går det inte att få fluffigheten som krävs pga att äggulan är fet
Sega och goda. Grädda maränger i nedre delen ca 70 min. Recept. kushtrim. sön, 2013-09-22 07. 09. 90min. (0). Lägg ner ägg vita i en bunke, vispa lite försiktigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.