En av deltagarna föreslog att vi skulle ge oss på att koka mjölkmarmelad, eller Dulce de Leche, från grunden dvs medfärskmjölk istället för kondenserad, och jag hängde på
Färsk tonfisk tillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Det färsktafläsket, stekte jag nästan klart på spisen, det fick gå helt klart i ugnen. Såsen kan bli lite tjock när man mixar löken, om den blir för tjock, tillsätt bara lite mjölk
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Ta dom färska basilikabladen och tryck ner dom mellan tomaterna, längst med sidorna. -) men med dom ingredienserna så kan det ju inte bli annat än gott
Idag blev det en hastigt ihopslängd middag av strimlad skinkstek som jag hade fryst in nyligen och bambuskott som jag varit och köpt med lite andra asiatiska produkter
Späd medmjölk och grädde under omrörning. Knaperstek fläsket. Smaka av med salt och peppar. Smaksätt eventuellt löksåsen med lite av det smälta fettet från stekningen
Smaka av med rikligt av salt och peppar. färsk vitkål. färsk vitkål. färsk vitkål. Mmm. Äntligen säsong. Det här är min turbosallad som kan ätas till allt
Fick tyvärr med mig huvudvärk hem från matchen så det blir en tidig kväll i säng känner jag. Nyss hemkommen från en intensiv handbollsmatch, jag och de stora barnen har haft lite ”egentid” ikväll med att titta på H65 Höör som spelat match, ätit chokladbollar och druckit läsk
Red av med lite mjöl och häll över den varma mjölkblandningen. Värm mjölk och grädde i en kastrull. Stek fläsket i smör i stekpanna så det får en fin krispig yta
På varje pappersark placerar du ett salladsblad, två räkbitar, en liten hög nudlar, några strimlor fläskkött, salladslök, några blad mynta och några blad koriander och/eller asiatisk basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.