Koka upp buljongen och lägg i lök, vitkål, morötter och tomatkross. Sjud på svag värme ca 20 minuter. Tillsätt tomatpuré och korv och låt allt bli genomvarmt
Koka risgrynen på svag värme med vatten och salt under lock i ca 10 minuter. Dra på värmen nu och häll i mjölken och låt koka upp under omrörning, dra sedan ner värmen igen, lägg på locket och koka till grötkonsistens, ca 35-40 minuter
Tvätta citroner och apelsiner i hett vatten med rotborste. Skala citrusfrukterna med potatisskalare och häll skalet i en ren 10 l hink eller kastrull (inget av det vita får komma med och ej kärnor heller)
Jag hade gjort en klassisk finsk morotslåda som finns på varje finländares julbord. Kom till Finland i fredags och idag åker vi vidare till Sverige för att fira jul
Skrivet 2016-10-30 Klockan 11. 16. 24. 4 port. Det här behöver du. smör1 finhackad gul lök2 stora morötter4-5 potatisar1/2 ring falukorv4 msk tomatpure11 dl vatten2 tärningar med köttbuljong1/2 gul paprika3-4 msk chilisås ( smaka av hur mycket)2 dl grädde1/2 tsk timjan1/2 tsk oreganopaprikapulversalt & peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.