Jag är inget stort fan av falukorv. Rå falukorv eller ännu värre, den nästan kokta varianten som man hittar i personalmatsalen, är en få saker som ger mig kväljningar
Skär falukorven och purjolök i bitar. När potatisen kokat i 10 minuter, tillsätt falukorv, purjolök, tomatpuré, örtsalt och persilja (alternativt dill). 400 g falukorv
Lite svalare väder i måndags och jag blev så sugen på falukorv och potatismos. Jag gjorde som jag brukar, ost och tomat på korvskivor i ugnen, men den här gången gjorde jag en enkel gratängsås och hällde över korven med klassiska smaker till korv som bostongurka, senap och ketchup
800 g falukorv i strimlor (nästan 1 ring). Koka pastan nästan färdigt o häll i en ugnsform. Tillsätt alla ingredienser (utom den "vanliga", rivna osten o tomatskivorna) o blanda om
Gör dubbel sats sås och ha hälften vid sidan om, byt ut falukorv mot skivad corned beef (konserv), eller skivor av kokt mört nötkött, eller skivor av försvarets "köttkonserv" om du är lycklig ägare till en dylik konserv
Strimla falukorven i lagom stora bitar, och fräs en stund. Blanda sedan ihop löken med korven. Vispa ihop såspulvret med vattnet (står på kartongen hur mycket), låt koka upp och häll sedan över korven och löken
Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Igår gjorde jag någonting som jag inte gjort på länge – en klassisk korvstroganoff. ) Det var riktigt gott måste jag säga (även om jag inte är någon korvälskare) och det går lätt att variera med olika tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.