Eller egentligen kan jag inte påstå att det smakade så mycket, men det funkade alldeles utmärkt som utfyllnad istället för ruccolan som jag brukar använda i denna paj
Det finns inte mycket som värmer bättre i vinterkylan än en indisk curry. Sist malda torkade kryddorSedan gör man såsen på tomat, kokosmjölk, eller kanske hackade nötter i vatten, för att till sist tillsätta kött, fisk eller grönsaker
Massaman curry är en Thailändsk version av en maträtt som ursprungligen var persisk. På Thailändska heter den nam phrik kaeng massaman eller nam phrik kaeng matsaman
Fräs curryn snabbt i smör så att den avger sin smak. Dela dem på mitten. Dela längs med på mitten. Häll på grädden, salladen som skurits i skivor och delats och låt koka ihop lite, liksom paprikan (antingen från burk eller skållad och tärnad utan skal)
Hacka den gula löken grovt, stek i en stekpanna med lite matolja, salt och currypastan några minuter, tillsätt sedan de grovhackade morötterna, låt steka några minuter, sedan tillsätter du löken och morötterna till kirskålen
Ja, äntligen blev det paj på vilda växter och oj så god den blev. När man plockar kirskål ska man leta efter de nyutslagna bladen, de som fortfarande är lite glansiga
Precis som jag skrivit i ett annat inlägg med recept på en liknande curry men då med aubergine är indiska curries sällan särskilt fotogénique, men oj så goda de är
Hemmagjord curry är kul och luktar gott. Häll ev på ngn msk vatten. Häll på 2 msk olja, linser och hackad lök, stek på, när löken börjar mjukna häll på morot skuren i slantar, och grovt skuren paprika, kokosmjölk. Sätt ugnen på 250 grader och låt plåten värmas med i ugnen. Släng in bröden på den varma plåten och grädda i 5-10 min
Vill man ha tunnare pesto så kan man hälla på mer olja. Förväll kirskålen/nässlorna. ca 2 liter kirskål/nässlor1 vitlöks klyfta smaka av med salt + peppar. Hll på ca 1 1/2 dl grädde över + 1 dl vatten. ca 2 liter kirskål
Servings. 4. Cook Time. 75 Min. Kycklingbullar med vitlök och salvia i tomatsås med. 30 Min. Hamburgare med tryffelmajonnäs, dubbel lök och svarta sara
Du bestämmer själv hettan på soppan genom att tillsätta mer curry efter smak. Hetta upp kokosoljan tillsammans med curry, och fräs lök/vitlök under omrörning någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.