Saltlakrits. Gjorde saltlakritskola igår kväll, ett testrecept som blev jättebra, hurra. Ska fila på smådetaljer och sedan lägga ut receptet förhoppningsvis ^_^
Jag smaksatte den med apelsin, kalamondin (som jag skrev om i dessertinlägget) och nypon. Var jättenoga med att röra hela tiden så att det inte blir ”äggröra” i botten på kastrullen
Vispa äggulor och honung pösigt. Vispa grädden till ett fast skum. Blanda äggsmet, vispgrädde och kvarg. Häll smeten i en form och frys minst 3 tim eller kör den i en glassmaskin
Vi drar husvagnen till Boden tillsammans med svärmor och svärfar. Elin som är en av föräldrarna på vårt föräldrakooperativ Bulleribock, skrev på fejjan inför tårtfrossan om hur hon misslyckats med tårtan
Maraboufudge medsaltlakrits. Vi hade ju ett otroligt vackert vinterlandskap förra veckan och jag kunde helt enkelt inte hålla mig från att tjuvstarta en gnutta med julen
Blandningen med citron och lakrits är helt underbar. Strö saltlakritsen över sylten när kakorna precis har kommit ur ugnen (då är lemon curden kladdig och strösslet fastnar bätte)
Här kommer att tips på en chokladfudge medsaltlakrits. Först blev vi bjudna på glögg och pepparkakor sedan fick vi knåpa ihop varsin krans med hjälp av en florist
Detta recept kommer från Fridas bakblogg och det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva hur mycket gott man kan rymma i så enkla och små kakor
Den lilla asken jag köpte kostade 29 nok, det fanns också en större för 79 nok, båda storlekerna fanns i både SALT och SÖT lakrits, men jag är ett saltlakritsfan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.