Här är receptet på chokladmuffinsen som jag gjorde påskcupcakes av. Chokladmuffins. Det är ungefär samma smet som tårtbotten till Very cherry chocolate cake med några små ändringar i måtten
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Låt muffinsen svalna och servera med vispad grädde och valfria bär. I lördags arbetade jag och några kollegor extra och för att muntra upp oss bakade jag lite fikabröd som jag tog med till jobbet
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Magisk chokladkaka med apelsin. Min variant har en mild smak av apelsinchoklad som för tankarna till det klassiska godiset romerska bågar
Tillsätt ägget och vispa igen. Häll i mjölken och rör om. Häll smeten i tolv muffinsformar. Sätt ugnen på 200º. Grädda i ugnen i 10-15 minuter. 3 dl glutenfri mjölmix
denna årstid är inte uppiggande med regnrusk och mörker. Servera gärna grytan med ris. Även om vi tänder ljus, dricker varmt och försöker mysa till det i tillvaron lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.